Tartalom

A Szlovák Kormány Járványügyi Bizottságának 2020. október 11-i Rendeletei

Typ: egyéb
A Szlovák Kormány Járványügyi Bizottsága 2020. október 11-i Rendeletei a következők:
- 2020 október 12-től a középiskolák távoktatásra állnak át,
- 2020 október 13-tól tilos a csoportosulás 6 embernél magasabb létszámban,
- 2020 október 15-től kötelező a szájmaszk használata a közterüteken, falukon és városokon is. Kivétel, ha a természetben vagyunk vagy pedig a családtagok vannak együtt.
- Az alapiskola minden osztályában kötelező a szájmaszk használata.
- Az óvodákban a szájmaszk használata nem kötelező, de ajánlott.
- Tilos minden tömegrendezvény, kivétel csak az esküvő, keresztelő és temetés, betartva a járványügyi előírásokat. A sportban csak a legfelsőbb osztályú mérkőzéseket játszhatják le. /tehát községünkben a bajnokság egyelőre befejeződött/.
- Az élelmiszerüzletben és drogériákban kijelölt idő van a vásárlásra a 65 év fölöttiek számára 9-től 11 óráig. Ilyenkor más korosztály nem tartózkodhat az üzletben. A 65 év fölöttiek ennek ellenére egész nap is vásárolhatnak. A közétkeztetés, éttermek, kocsmák és kávéhazak csak a teraszon szolgálhatják ki a vendégeket étellel, itallal. A nyitvatartási idő maradt a régebbi rendelet alapján. Az üzemeltető helységekben: kocsmákban, élelmiszerüzletekben 15 méterenként csak egy személy tartózkodhat, tehát számoljanak a sorakozással.
- Bezárnak a színházak, mozik, kiállítások, uszodák, fürdők, szaunák, fitnes és welnesscentrumok, aquaparkok.
Helyi viszonylatban 2020. október 15-től tilos a belépés a kultúrházba, lezárjuk a sport lehetőségeket és a postánál találhato fitnes terembe is tilos a belépés. Ezen helységek szigorú ellenőrzés alatt lesznek.
Kérjuk lakosainkat, tartsák be az előírt rendeleteket!
Megértésüket és kitartásukat köszönjük!


Melléklet

Készítve: 12. 10. 2020
Legutóbbi frissítés: 12. 10. 2020 16:44
Szerző: